Servicii

PROFILAXIE

Profilaxia este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu prevenirea bolilor dentare si parodontale si se bazeaza pe:

  • - educarea corecta a pacientului privind igiena dentara (folosirea corecta a tehnicii de periaj, folosirea atei dentare, apei de gura, a dusurilor bucale)
  • - educarea pacientului privind alimentatia in vederea adaptari unui stil de viata sanatos

Principalele metode de profilaxie sunt:

  • - igienizarile periodice (detartraj, periaj dentar) la 6 luni si 1 an
  • - fluorizarile la 3-6 luni (in cazul copiilor)
  • - indepartarea coloratilor cauzate de tutun, cafea, ceai, suc prin airflow

ODONTOLOGIE

Este ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratarea dintilor afectati de carii.

ENDODONTIE

Este o ramura a medicinei dentare care se ocupa de afectiunile prezente la nivelul pulpei dentare (extirparea pulpei coronare si radiculare, tratamentul canalelor radiculare si obturarea acestuia).

PEDODONTIE

Este ramura medicinei dentare care se ocupa cu afectiunile dentare prezente in cavitatea bucala la copii (carii, pulpectomii, extractii, etc), dar si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, igienizari etc). Cuprinde tratamentele specifice la dintii de lapte si la dintii permanenti tineri.

PROTETICA

Este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu restabilirea functionalitatii aparatului dentomaxilar prin lucrari fixe (coroane, punti, etc) sau prin lucrari mobile (proteze partiale, proteze totale, etc).

CHIRURGIE

Este a cea ramura a medicinei dentare care se ocupa cu extractiile dintilor, tratamentele chirurgicale (rezectii gingivectomii, odontectomii, chistectomii, premolarizarii etc).

PARODONTOLOGIE

Parodontologia se ocupa cu afectiunile prezente la nivelul gingiei si tesutului de sustinere din jurul dintilor.

COSMETICA DENTARA

Cosmetica dentara cuprinde:

  • - fatetarile din ceramica in zona frontala
  • - coroane integral ceramice in zona frontala
  • - obturatii din zona frontala
  • - tratamente de albire
  • - aplicarea bijuteriei dentare (piercing dentar)

ORTODONTIE

Este ramura medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratarea pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza armonia profilului, echilibrul fetei, masticatiei corecte si nu in ultimul rand, zambetul.

IMPLANTOLOGIE

Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala din titan sau zirconiu, ce inlocuieste o radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane si punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu sunt suficienti de rezistenti pentru a realiza un tratament dentar de succes.

Implantul dentar se prezinta sub forma unui "surub", are un relief divers in functie de categoria din care face parte si de producator.

Tratamentul prin implant dentar este o alternativa in cazul pacientilor nevoiti sa poarte proteze mobile.

RADIOLOGIE

Aparatul de radiologie intraoral Kodak CS 2100 cu senzor digital RVG 6100 ofera rezultate de inainte calitate pentru un diagnostic precis si sigur. Foloseste o tehnologie de ultima generatie ceea ce face sa aibe multiple avantaje in comparatie cu sistemele standard:timpii de expunere sunt mai scurti,reducand riscul pacientului, doza primita de pacient este mai redusa cu 30%, CS 2100 emite radiatii slabe absorbite de pacienti care nu contribuie la imaginea radiologica, sistemul RVG 6100 permite capturarea si analizarea radiografiilor dentare rapid si usor. Sistemul RVG 6100 ofera cea mai inalta rezolutie din industria sistemelor radiografice digitale.