« Inapoi la articole
Articole utile
Trucuri pentru a convinge copiii sa se spele pe dinti

Trucuri pentru a convinge copiii sa se spele pe dinti

Unii copii se imprietenesc foarte greu cu periuta de dinti sau pur si simplu refuza periajul dentar, acesta din urma devenind un episod neplacut din programul zilnic al familiei.

Asociatia Dentara Americana (ADA) va propune cateva trucuri cu ajutorul carora veti putea convinge mai usor chiar si copiii incapatanati sa accepte igiena orala si ulterior sa isi insuseasca tehnica periajului corect.

In primul rand, se recomanda inceperea igienei orale la varsta cat mai frageda, chiar din primele luni de viata, cand dintisorii bebelusului nu au erupt in cavitatea bucala. Astfel, micutii se obisnuiesc cu periajul dentar si treptat il considera parte din programul zilnic. Parintii sunt cei care pot transforma igiena orala intr-o activitate atractiva si acceptata de copii.

Iata cateva sugestii care pot fi aplicate in cazul copiilor dificili in vederea acceptarii periajului dentar:

  • lasati copilul sa isi aleaga singur paharul, periuta si pasta de dinti. Acestea pot avea culori, inscriptii, desene, respectiv arome diferite, pentru a corespunde preferintelor celor mici. Daca lasam copiii sa aleaga singuri produsele de igiena orala, vor avea impresia ca detin un oarecare control, iar motivatia si satisfactia lor este cu atat mai mare.
  • in timp ce il spalati pe dinti, lasati copilul sa se amuze, sa faca grimase caraghioase in fata oglinzii.
  • in timpul periajului explicati-i ca tocmai periati dintii de sus sau de jos, gonind astfel monstrii dornici sa gaureasca dintii lor
  • pe durata periajului puteti asculta impreuna una din melodiile preferate ale copilului, care sa aiba o durata de aproximativ 2 minute
  • periati-va dintii reciproc. In timp ce il lasati sa va spele pe dinti, micutul este distras si va incerca sa va imite: deschide gura mare si incearca sa va ajute in mentinerea igienei orale.
  • puteti incerca si varianta urmatoare: timp de un minut se spala copilul singur pe dinti, iar apoi veti peria dvs. dintii sai timp de 1 minut.
  • dupa implinirea varstei de 3 ani, puteti avea in vedere posibilitatea achizitionarii unei periute electrice pentru copii.

Sursa: Alldental

« Inapoi la articole