« Inapoi la articole
Articole utile
Si sugarii au nevoie de ingrijire orala

Si sugarii au nevoie de ingrijire orala

Un medic dentist din Freiburg (Germania), specializat in stomatologie pentru copii, a inventat periuta de dinti pentru sugari, pentru care a obtinut brevet de inventie si oferta companiei elvetiene "Curaden" de a lansa pe piata acest tip de periuta dentara.

Produsul a fost botezat "Curababy", iar scopul sau este acela de a ajuta pe cei mai mici sa indrageasca din timp spalatul pe dinti. Poate fi perceput ca o jucarie de catre micuti, intrucat are forma de inel si dispune de un segment largit, prevazut cu bilute care, la agitare, suna ca si jucariile indicate copiilor de aceasta varsta. In partea opusa bilutelor, inelul este prevazut cu o perie fina, din material cauciucat. Nu este fabricat din latex, in scopul evitarii reactiilor alergice fata de acest material.

Inainte de eruptia primilor dinti temporari, la varsta cuprinsa intre 2-6 luni, poate fi utilizat ca si dispozitiv pentru masarea gingiilor. In aceasta perioada micutii incep sa descopere obiectele din jurul lor, avand tendinta permanenta de a le introduce in gura si de a incerca sa le roada. In acest mod, bebelusii isi maseaza gingia, accelerand circulatia mucoasei si reducand jena asociata eruptiei dentare. Aceasta este explicatia oferita de medicul pedodont care a inventat periuta pentru sugaril, Curababy. In acest fel micutii se imprietenesc intr-un mod jucaus cu periuta de dinti pe care o vor folosi ulterior, odata cu inaintarea in varsta.

Avantaje

Siguranta: inelul Curababy este produs din material biocompatibil, nu contine coloranti toxici, nu influenteaza componenta salivei si este rezistent la muscaturi. Forma sa a fost conceputa in ideea de a evita ranirea bebelusilor, chiar si daca acestia se lovesc de podea cu inelul in gura.

Usor de curatat: se spala cu apa calda (nu fierbinte) la chiuveta.

Design atractiv: formele sale rotunjite, peria atasata si bilutele extrem de sonore la agitarea inelului fac ca acesta sa fie cat se poate de atractiv pentru micuti.

Multifunctionalitate: Curababy dezvolta indemanarea, curiozitatea si simturile bebelusului: este tinut in mana, alina senzatia de tensiune a gingiilor, iar prin culorile atractive si sunetul emis de bilutele incorporate poate deveni o jucarie extrem de indragita.

Bazandu-se pe raspandirea si beneficiile periei pentru sugari, Prof. Adrian Lussi, seful catedrei de pedodontie a Universitatii din Berna, Elvetia, a conceput ulterior si peria pentru copii CuraKid. Aceasta din urma presupune ajutorul parintilor in efectuarea periajului dentar, fapt ce simplifica procedeul si elimina repulsia copiilor fata de obiceiul periajului dentar regulat.

Sursa: Alldental

« Inapoi la articole